מיומנות הקשבה לגוף
אנו בני האדם יצורים אינטליגנטיים
לימדו אותנו מילדותנו שליטה ברגשות, לחשוב, ללמוד, לאסוף ידע, לתקשר עם הסביבה, ולעשות.
החשיבה והלימוד משרתים אותנו בכל מה שקשור בחיים ובחברה מאפשרים לנו להכיר את החוקים, הכללים, התרבות, המסורת והאמונות.
בעזרת החשיבה אנו יכולים לארגן את חיינו טוב יותר לפתח מוצרים שיכולים לשפר את איכות חיינו, לשמור על עצמינו מסכנות, להתחבר עם אנשים אחרים ולאסוף ידע נוסף.
התקשורת מאפשרת לנו לחלוק ולאסוף את הידע וניסיון שרכשנו עם אחרים, וליצור שיתופי פעולה עם הסביבה.
המעשים הם אלו שמוציאים לפועל את על מה שלמדנו על מנת ליצור, לבנות, לארגן ולסדר את איכות חיינו טוב יותר ויעיל יותר לפי הבנתנו.
בנוסף לאינטליגנציה המוכרת לרובנו יש גם אינטליגנציות נוספות שאנו לא כל כך מכירים או לא כל כך מטפחים ומעודדים.
אחת האינטליגנציות הזמינות והטבעיות ביותר לנו בני האדם היא האינטליגנציה של הגוף.
לגוף שלנו חוכמה מיוחדת משלו, הגוף תמיד בתנועה פנימית וחיצונית, אפילו שאנו במנוחה הוא ממשיך לנוע ובנוסף הגוף גם מאותת ו"מדבר" אלינו בכל רגע ורגע בחיים.
כשאנחנו נפגעים פיזית הגוף מאותת ע"י כאב, כשאנו נפגעים נפשית גם אז הגוף מאותת לנו ע"י כאב. כשאנו מרגישים רגש אנו חווים תחושות פיזיות בגוף, כשאנו אוהבים יש תחושה בגוף, כשאנו עצובים יש תחושה בגוף, כשאנו מנסים שלא להביע רגש יש שריר בגוף שמתכווץ, כאילו אנחנו מחזיקים את הרגש שלא יצא עם כיווץ השרירים בדרך ליציאה כך שהדרך חסומה.
כשאנו נעלבים כואבת הבטן. כשאנו מתרגשים או מתאהבים יש פרפרים בבטן כשאנו לחוצים הישבנים מתכווצים, כשאנו מפחדים יש פיק בירכיים או כאבי בטן.
למה נוצרו כל התחושות הללו בגופנו?
תחושות הגוף מטרתן לאותת לנו על מצבינו, סכנות, הזדמנויות, שיבושים, טעויות או כיוונים. כשלומדים להקשיב לגוף ומבינים מה הגוף מאותת לנו, התחושה או הכאב מסיים את תפקידו. ובמקרים רבים הכאב ממש נעלם.
הכוונה בלהקשיב היא לא רק לשים לב לתחושה, אלה גם להקשיב למסר של הכאב ולהבין אותו בעזרת השכל.
לדוגמא: לא מזמן נתפס לי הגב למשך כמה ימים. הקשבתי לכאב ושאלתי מה הוא רוצה להגיד לי?
הסתכלתי על הרצון העז שלי לקדם חלום שלי, ועל הקושי שלי להתחיל – בקיצור הרגשתי תקוע, כשהבנתי מה הכאב רוצה להגיד לי והתחלתי לזוז בחיים לכוון הגשמת החלום כאב הגב נרפא, ולא חזר.
כאן השכל מתחיל להיות שימושי, להבין מה הגוף מאותת לנו.
בד"כ אנו משתמשים בשכל החושב ע"מ לשלוט בגוף.
שליטה עצמית – לשלוט בתחושות ובתנועות של הגוף במקום להפוך את הכיוון,
להשתמש בשכל ע"מ להקשיב לגוף ולשרת את המסרים שלו אלינו.
השליטה העצמית– מה זאת השליטה העצמית שאנו כל כך מקדשים? כשאנו בשליטה עצמית אנו שולטים בביטויי הרגשות שלנו, שולטים בביטוי המאווים והרצונות שלנו ובעצם שולטים בביטוי העצמי שלנו.
אנשים בשליטה עצמית חווים לחץ כי הגוף שלהם מכווץ וחש את הלחץ של הרגשות שרוצים לפרוץ החוצה, אנשים בשליטה עצמית סובלים משרירים דרוכים דופק לב מואץ ולחץ דם גבוה.
כאשר אנשים משחררים את השליטה העצמית, ומתחילים להקשיב למסרים של הגוף הם מתחילים להיות השולטים האמיתיים על חייהם, מתחילים לבטא יותר את רצונותיהם, רגשותיהם והמאווים העמוקים ביותר שלהם ובכך מגיעים לביטוי עצמי והגשמה בחיים.
שעות פעילות
יום א עד ו': 09:00 – 16:00
יום שבת סגור
הקמת אתר ותוכן נחמה ויורם מדן © עיצוב שי צאודרר ז"ל
♥ מקודם ע"י וובקלאב קידום אתרים
♥ ספא בצפון
♥ מדיניות פרטיות
♥ הצהרת נגישות
♥ מפת האתר
♥ צור קשר
יורם מדן
מומחה לנושאים שקשורים לזוגיות כבר 20 שנה, עוזר לזוגות לגעת זה בזו, בשילוב המגע בגוף, ברגש ובתודעה. מנחה סדנאות אינטימיות ומיניות בזוגיות, בקסם המגע וגם בעזרת מגע לעומק ההוויה.